2023-04-04
於觀塘活化工廈 The Wave 的DeerKitchen ,以小鹿🦌為主題,座位寬敞舒適。和荃灣分店一樣,餐廳入口設有兩個特色金邊鳥籠座位。記得上一次到訪荃灣分店,剛好賣完優惠生蠔,所以今次一坐低,就立即下單,半打生蠔 please 😆🔅生蠔(半打) $60生蠔帶有海水鮮味,清爽甜滑。依家只要每人消費夠$100 ,就可以優惠價$10 換購一隻🦪🔅西西裡海鮮風情薄餅 $168係我喜歡嘅薄底 pizza,脆卜卜。面層鋪滿魷魚、大蝦、青口、蜆肉,啖啖海鮮。而且在濃郁嘅蕃茄醬料下加入微酸的黑橄欖,變得清新開胃❤️🔅軟殼蟹牛油果意大利飯 $158軟殼蟹酥脆,飽滿肉淋,配上半生熟的意大利飯,增添口感🔅Apple Crumble with Ice-cream $68熱辣辣的 apple crumble,酥脆少酸,充滿玉桂香味,添上半匙涷冰冰 vanilla 雪糕,美味滿足😋🔅藍色美人魚$58菠蘿汁、檸檬汁加雪碧,甜美而且賣相 ig-able📸🔅荔枝魅影 $48荔枝、青檸、薄荷加梳打水,第一口薄荷味明顯,篤篤青檸,味道即時平衡反😝
🔅生蠔(半打) $60
🔅西西裡海鮮風情薄餅 $168
🔅軟殼蟹牛油果意大利飯 $158
軟殼蟹酥脆,飽滿肉淋,配上半生熟的意大利飯,增添口感
🔅藍色美人魚$58
菠蘿汁、檸檬汁加雪碧,甜美而且賣相 ig-able📸
🔅荔枝魅影 $48