2023-10-09
💁♀️💁♂️ 30/9/2023(Fri), 外賣自取🎂幾年前💁♀️為食妙妙曾經喺 @mysweetarthk 到1對1搵靚靚店主學整蛋糕🎂同埋買過一個燒乳🐷造型嘅3D蛋糕🎂為💁A先生慶生🎉,當時大家都對制成品同燒乳🐷造型蛋糕,評價都十分之高👍👍👍,好食之餘造型又神似😍,今次輪到家中小妹生日🎂,所以我哋再次嚟到My Sweet Art買佢哋同樣都好出色嘅巴斯克芝蛋糕同埋毛巾卷為小妹慶祝🎉🎉🎉。而今晚我地就買咗:🔆 焙茶麻糬巴斯克芝士蛋糕(4”, $128)啡色嘅焙茶麻糬巴斯克芝士蛋糕,面層烘得有點微焦,內裏仍保持濕潤軟滑,焙茶味香濃,之後再慢慢滲出芝士味道。蛋糕中間有粒牛奶麻糬,食落軟滑煙韌,配合焙茶味芝士蛋糕都好搭配。🔆 宇治抹茶•奶凍•紅豆麻糬毛巾卷($268)紅豆🫘控A先生對呢個宇治抹茶•奶凍•紅豆麻糬毛巾卷評價相當高,同樣地都係滿滿嘅綠茶🍵甘甜味道。用上抹茶pancake皮包住抹茶忌廉、抹茶奶凍、牛奶麻糬同埋紅豆🫘蓉,再配上一小樽抹茶醬,進食時再淋上毛巾卷上面,令到毛巾卷再添加甜甜的抹茶🍵味道。毛巾卷的皮夠薄,加上抹茶忌廉,一層一層咁就好似千層蛋糕咁。麻糬同樣軟滑煙韌加上唔太甜
💁♀️💁♂️ 30/9/2023(Fri), 外賣自取🎂
而今晚我地就買咗:
🔆 焙茶麻糬巴斯克芝士蛋糕(4”, $128)
🔆 宇治抹茶•奶凍•紅豆麻糬毛巾卷($268)
毛巾卷的皮夠薄,加上抹茶忌廉,一層一層咁就好似千層蛋糕咁。麻糬同樣軟滑煙韌加上唔太甜但濃濃抹茶味嘅奶凍同紅豆🫘蓉,整件毛巾卷口感十分豐富,抹茶嘅甘甜味道喺口腔久久不散👍🏻😋。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
土
❤🙆♂️(A先生)整體食評:9/🔟
❤🙆♀️(為食妙妙)整體食評:8.5/🔟
👉🏻 毛巾卷同埋巴斯克芝士蛋糕🎂都有多款口味選擇,總有一款合你心意🥰🥰🥰
A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗🚗(5/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
👉🏻 商場直接接駁尖沙咀或者尖東港鐵站,附近彌敦道亦有大量巴士線接駁各區
👉🏻 商場停車位🅿️時租較貴,附近雖然有街錶位,但泊唔泊到就睇你運氣🍀
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆