2022-09-09
之前食過"麻辣風雲"覺得好好食,今日同朋友行開旺角,就帶埋佢來食,朋友問有咩特別嘅,我話餐廳環境特別有啲古色古香嘅味道,每道菜式都可以打卡。來到呢度梗係少不了要食酸菜魚同埋諸葛亮撐船炸饅頭。酸菜魚🐟保持到剛開始一樣嘅水準,的確大盤,分量又多,啖啖肉冇骨,肉質幼嫩,魚肉鮮甜。配菜也多: 大量酸菜、芽菜、萵筍、豆卜、金菇、薯粉等,係必點嘅招牌菜式!成為鏡頭下打卡亮點的木船擺放著六個金黃色饅頭,入口外脆內軟,點上邪惡的煉奶真係食完一個又一個🤣記住預備定手機影相添📱另外叫咗一個比較開胃嘅餸菜:糖醋排骨,排骨好鬼入味,酸微微,肉質肥美。朋友是飯桶,夜晚一定要食飯,就嗌咗個欖菜四季豆炒飯,炒飯粒粒分明,有濃郁欖菜香味。食咗咁多辣嘢,當然要叫壺菊花密解辣同解渴,個壺像洒壺好特別,菊花蜜入口好清甜,舒服晒。餐廳全新推出嘅會員系統,大家有興趣可以加入😋link : https://bit.ly/spicymembernewv2
餐廳全新推出嘅會員系統,大家有興趣可以加入😋