2021-07-22 39 浏览
鍾意食泰菜 又唔想去到九龍城咁遠 朋友帶咗我哋嚟呢一間係tower535 銅鑼灣嘅小曼谷泰國美食站 估唔到港島區都有抵食泰菜 人均$200左右 椰青:又多肉又多汁💦 唔會飲兩啖就冇哂 好甜好清新👍🏻夏日炎炎 行完街身水身汗 坐低舒舒服服飲杯椰青就滿分💯冬陰功:身為愛辣一分子 黎得泰國餐廳 又點少得叫冬陰公湯🌶好濃蝦味🦐幾隻好大隻嘅大蝦 多肉爽口 酸酸辣辣 好惹味 配埋岩岩嘅椰青 一辣一甜 好夾啊😍青咖喱牛腩:牛腩好入味 好林 一兜好多肉 一啲都唔偷工減料 試過有啲青咖哩水分太重 好稀唔好食 但呢個就夠哂濃稠 好正啊 👍🏻👍🏻唔算好辣 甜甜地岩岩好 撈飯食一流🤤 如果可以 叫埋個薄餅或者配白飯就完美🤤🤤豬頸肉:燒得好juicy 厚度岩岩好 配埋秘制辣汁 食過翻尋味 一定要encore!!!
鍾意食泰菜 又唔想去到九龍城咁遠