2023-07-05 1021 浏览
餐廳裝修簡約明亮,感覺舒服。食物選擇好多,有海南雞飯、肉骨茶、喇沙、椰漿飯同埋咖喱飯等等。○ 焗 咖 哩 農 夫 包 配 咖 哩 牛 脷 // $85可以揀新加坡咖喱 / 印度蕃茄咖喱,後者會比較辣,於是揀左前者。上枱時聞到香料味好濃郁,微辣咖喱香濃惹味,椰漿味好重好香。厚切牛脷大約有 7-8 件,每塊都最少有半寸厚,口感一流,夠軟夠腍。農夫包有輕微用牛油烘焗過,外脆內軟仲好香牛油味,點咖喱汁一流。○ 馬 拉 肉 骨 茶 套 餐 // $70 一上枱已經聞到好濃既藥材味,顏色好黑,入口濃郁醇厚但唔會苦,暖胃又開胃。排骨份量都幾多,望落細細碗但有三大件,入口甘香,燉得入味。另外仲有冬菇、桂圓肉、杞子,真係好足料 ~套餐配埋白飯、油炸鬼、油菜,以價錢嚟講 CP 值都幾高。○ 凍 拉 茶 瀑 布 // set + $15大大杯嘅拉茶人手即拉滿到瀉,滿到瀉泡泡好似瀑布一樣,打卡必點 .ᐟ.ᐟ睇住水吧個師傅一下一下咁拉好正呢~茶同埋奶嘅比例剛剛好,茶香濃郁,茶底非常細膩,飲落好絲滑,唔會太甜,而且唔多冰,唔會越飲越淡。○ 凍 美 祿 恐 龍 // $15美祿粉堆成小山, 呢個相對比較甜

○ 馬 拉 肉 骨 茶 套 餐 // $70
一上枱已經聞到好濃既藥材味,顏色好黑,
入口濃郁醇厚但唔會苦,暖胃又開胃。
排骨份量都幾多,望落細細碗但有三大件,
入口甘香,燉得入味。
另外仲有冬菇、桂圓肉、杞子,真係好足料 ~
套餐配埋白飯、油炸鬼、油菜,以價錢嚟講 CP 值都幾高。

○ 凍 拉 茶 瀑 布 // set + $15
大大杯嘅拉茶人手即拉滿到瀉,
滿到瀉泡泡好似瀑布一樣,打卡必點 .ᐟ.ᐟ
睇住水吧個師傅一下一下咁拉好正呢~
茶同埋奶嘅比例剛剛好,
茶香濃郁,茶底非常細膩,飲落好絲滑,
唔會太甜,而且唔多冰,唔會越飲越淡。

○ 凍 美 祿 恐 龍 // $15
美祿粉堆成小山, 呢個相對比較甜,
不過加埋冰都接受到,好耐無飲美祿開心~