🤓想食泰國菜,唔使每次都去九龍城嘅!🌴最近長沙灣新開咗一間新派泰式餐廳,價錢相宜,性價比高,一於去試吓😍!😆今次兩個人叫咗冬陰公炸雞翼、炭燒豬頸肉、冬陰功菠蘿灸燒芝士牛肉燉飯、汎花香茅燒雞、芒果乳酪同埋藍蝶花青檸梳打。「🙀嘩,好香呀! 」冬陰功炸雞翼🐥一上枱,濃濃嘅冬陰功味真係令我食指大動,放入個嘴一咬,外層香脆,內裏Juicy,冬陰功味雞翼真係第一次食,感覺唔錯!🐷炭燒豬頸肉外脆內軟,食落唔會太油膩,食肉獸必點!🐮冬陰功菠蘿灸燒芝士牛肉燉飯呢個真係必試,酸甜菠蘿配上香辣冬陰功,感覺幾特別,加上牛肉鮮嫩多汁,咬落唔韌,嚟到呢度一定要試吓!🍗另外汎花香茅燒雞同樣惹味,雞肉燒得啱啱好,外皮香脆,肉質鮮嫩多汁,食落唔會好鞋,要做到好食嘅燒雞真係好考廚師功夫, 呢個抵讚!🥔薯蓉口感濕潤,平時唔鍾意食薯仔嘅我都忍唔住食咗幾啖!🤩整體呢間新派泰式餐廳性價比高,食物水準幾高,人均消費大約$150左右,仲有其他菜式都好吸引,推薦一大班朋友嚟試吓!

🐷炭燒豬頸肉外脆內軟,食落唔會太油膩,食肉獸必點!

2022-12-21