2022-12-25
🐮牛骨濃汁牛舌根陶板燒定食($128+10%)呢個定食太吸引所以放棄左試釜飯🤣除左主食外,仲包括味噌湯、沙律、刺身、蒸蛋、漬物、白飯同飲品或雪糕。蒸蛋好滑,刺身都幾新鮮,其他配菜既味道都唔錯。至於主菜既牛舌,真係正到不得了😍份量方面大概有5~6塊,每塊都大塊又厚切,已經煮到淋曬,仲帶有濃濃肉香。牛骨濃汁係分開上,倒落陶板度個陣會即刻滾起,勁啱打卡📸醬汁食落似日式燉牛肉(ビーフシチュー)既味道,唔會太咸,同牛舌好夾,仲好適合送飯👍🏻食曬主食後就會送上飲品或雪糕,咁我就揀左雪糕,估唔到居然係杯裝Häagen-Dazs😳!當日拎到既味道係焦糖脆餅味(Caramel Biscuit & Cream Speculoos),奶香味重,唔會太甜,帶少少肉桂味,比想像中好食好多,為呢一餐畫上左完美句號💕整體嚟講絕對係物超所值,無論係配菜定主食都做得出色,作為一個牛舌fans食完之後覺得非常滿足,質素對得住個價錢有突,絕對會再回頭😋
牛骨濃汁牛舌根陶板燒定食
🐮牛骨濃汁牛舌根陶板燒定食($128+10%)