2022-11-13
天氣最近凍咗 好想食日式燒肉阿又未到飛去日本嘅時間所以我黎咗驚安燒肉商店止一止渴👍🏻適逢佢地出咗新的和牛盛合更加要一試了驚安推出嘅兩款和牛盛合「第二次盛合」、「第三次盛合」如果想試下和牛嘅唔同食法 甚至想食生牛可以試下「第二次盛合」但如果好似我咁 淨係想食熱辣辣嘅燒和牛就一定要點「第三次盛合」了🥢第三次盛合✨($458*)👉🏻以燒肉、壽喜燒、串物組成嘅盛合👉🏻由店員主理 係你隔黎即場以直火燒製嘅和牛壽喜燒 再沾上黑松露月見汁 放係一口日本米飯上 一啖放哂入口 超滿足嘅黑松露與和牛油脂香👉🏻和牛三點——包括油香濃厚 入口即溶嘅鹿兒島「和牛三角腩」、牛香和脂香飽滿嘅鹿兒島「和牛五花」、脂紋分佈細緻 口感有彈性得見島和牛稀有部位「三筋」👉🏻月見和牛棒 和牛棒外面睇落偏乾但原來唔係 一咬落去外層脆口 入面好軟熟肉汁好豐厚 沾月見醬汁食 完全係甜甜嘅牛味香🥢厚切牛舌芯✨($88*)👉🏻燒牛舌嘅火勢係最猛烈嘅 可想而知佢嘅油脂有幾豐厚啦 配埋佢爽脆嫰滑嘅口感 好味🥢壺潰牛肋肉✨($88*)👉🏻壺漬嘅果香令牛肋肉更香甜 牛肋肉口感爽口彈牙 完全係月見飯小偷🌝🥢柚子漬雞肉山✨($48*)👉🏻每次去驚
天氣最近凍咗 好想食日式燒肉阿
又未到飛去日本嘅時間
所以我黎咗驚安燒肉商店止一止渴👍🏻
適逢佢地出咗新的和牛盛合更加要一試了
驚安推出嘅兩款和牛盛合
「第二次盛合」、「第三次盛合」
如果想試下和牛嘅唔同食法 甚至想食生牛
可以試下「第二次盛合」
但如果好似我咁 淨係想食熱辣辣嘅燒和牛
就一定要點「第三次盛合」了
👉🏻以燒肉、壽喜燒、串物組成嘅盛合
🥢壺潰牛肋肉✨($88*)
👉🏻每次去驚安都一定會點一份雞肉山 大件夾抵食完美地形容到佢
👉🏻每次都會點嘅原因 除咗因為大份之外 亦都好欣賞佢雞肉嫰滑帶柚子香 雞肉點燒都唔韌
👉🏻呢到係一份嘅份量 亦有半份選擇
🥢明太子月見飯($36*)
👉🏻通常出去食燒肉都係得白飯 再開心啲就有紫菜月見飯 驚安更開心係有我最愛嘅明太子+月見飯
👉🏻無論係前者舖面嘅紫菜 或是後者嘅明太子份量都好多 完全唔會有白飯孤單咗落黎
🍺 巨峰可爾必思梳打($32*)
👉🏻驚安做緊買一送一生啤 可惜個日唔飲得酒 就叫咗梳打特飲
👉🏻如果唔好太甜嘅朋友 可以點我都鍾意嘅杯邊鹽檸檬梳打 清新酸味解油膩感