2022-11-12 22 浏览
大坑有好多特色Café,呢間「CHOKOHOOD」以朱古力為主題,粉紅色💕的門面非常搶眼,主打採用來自世界各地既可可,不同產地、濃度,製作出坊間較為少見既朱古力飲品同特色甜品,朱古力迷一定唔可以錯過🤩Café以木系為主,牆身粉紅色,配以水泥同木系裝飾,成個感覺都好舒服。店員仲會貼心介紹每樣食品和飲品的食材和制法,睇得出好用心,絕對係上左寶貴的一課,對可可的認識又加深了🥰🌟可可全日早餐剛剛轉左新餐單,全日早餐加入可可。(日本雞蛋、英式香腸、煙肉配朱古力醬、煙三文魚沙律、牛角窩夫)賣相好靚😍 All Day Breakfast好豐富,炒蛋用上可可脂來炒,有可可的香味。牛角窩夫外脆內軟,加上厄瓜多爾朱古力醬好正。沙律菜非常新鮮,加入可可果肉有咬口,再淋上意大利朱古力醬,甜度啱啱好,好夾好好食!🍫☕️單一產地朱古力 · 菲律賓 Auro 70%($60/凍)暫時飲過最好飲的朱古力🍫👏🏻👍🏻有濃郁的朱古力味,帶有香草,佛手柑和車厘子口味,入口好幼滑。雖然係凍飲,用上冰搖方式但走晒冰,微凍的溫度飲落令人好舒服。朱古力以菲律賓單一產地既可可豆製成,首先將朱古力融化成朱古力漿,再用冰搖方式令飲品快速降温

🌟可可全日早餐
剛剛轉左新餐單,全日早餐加入可可。

暫時飲過最好飲的朱古力🍫👏🏻👍🏻
朱古力以菲律賓單一產地既可可豆製成,首先將朱古力融化成朱古力漿,再用冰搖方式令飲品快速降温,最後隔走冰塊入杯,確保味道唔會因冰溶化後變淡,絕對係一杯好有誠意制作的朱古力😋