2020-02-07
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 龍門一番 上海·紫砂燉湯 (屯門)📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場2樓26-27號舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟擺脫中菜點心乏味嘅形象 呢一間上海菜 必試!魔鬼天使小籠包 HKD58呢一間龍門一番 上海·紫砂燉湯大玩fusion菜,呢一味魔鬼天使小籠包就用咗海膽、黑松露、黑魚子來製作小籠包,聽落都夠晒吸引😍而食落去都相當唔錯,小籠包皮薄餡靚,入面嘅汁好多,一咬落去就爆曬汁,趁熱食好正,真係有姿勢有實際架!😋日本溫室南瓜燴酒釀蝦球 HKD168身為南瓜紅嘅我,一見到呢一個日本溫室南瓜燴酒釀蝦球即刻心心眼😍一場黎到,見到自己鍾意食嘅嘢,當然一定要叫啦!一上到黎我地都冇諗過咁大個😳以為會係細細個日本溫室南瓜,點知佢嘅份量好大,中間嘅南瓜肉掘空左一半左右,裏面放咗好多酒釀蝦球,望落去幾震撼下🤭值得一讚嘅係,南瓜係非常之冧同埋香甜,而且皮都可以食埋,所以係名副其實嘅日本溫室南瓜,食完一個之後真係好滿足🤤🤤老乾媽豆乾爆秋葵 HKD75見到個菜名,覺得好特別,所以就叫咗呢一個小菜,因為我好鍾意食秋葵,大多數係出面食到嘅都係涼拌或者就咁煮熟佢用來做沙律,呢一個老乾媽豆乾爆秋
🍽 龍門一番 上海·紫砂燉湯 (屯門)
📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場2樓26-27號舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
擺脫中菜點心乏味嘅形象 呢一間上海菜 必試!
魔鬼天使小籠包 HKD58
日本溫室南瓜燴酒釀蝦球 HKD168
老乾媽豆乾爆秋葵 HKD75
見到個菜名,覺得好特別,所以就叫咗呢一個小菜,因為我好鍾意食秋葵,大多數係出面食到嘅都係涼拌或者就咁煮熟佢用來做沙律,呢一個老乾媽豆乾爆秋葵真係第一次聽🤭
秋葵被切做一小段一小段咁樣去炒,更加入味,老乾媽嘅份量控制得好好,有少少辣辣之外唔會太鹹,食落惹味不油膩👍🏻
我唔算係一個太鍾意食點心中菜嘅人,但係我食完呢一間之後又覺得唔錯,下次想返轉頭試吓佢哋馳名嘅紫砂燉湯🤔🤔
✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨