2019-04-28 66 浏览
#沙田美食#馬來西亞餐香港係一個美食都市,今晚想食馬拉野,是但行過沙田新城市廣場就搵到野食啦,係扶手電梯一上到7樓就見到呢間野,就決定試下。1)三蝦撈麵 $98賣相唔算吸引,六隻蝦仔味道都算炸得幾入味,最值得讚既係佢個麵底,麵底幾煙刃加上上面既紅粉(應該係蝦粉🤔),平平無常既麵都好入味,佢另外俾左碗湯我地撈麵食,不過撈完反而無咁好食2) 香菇肉脞湯配牛展 $88湯麵既叫法 有少少類似車仔麵咁,先選擇湯底,麵底,再選擇餸。湯麵最緊要是湯底呀! 哩碗麵既湯底 同飲湯一樣 好鮮甜 。香菇味濃 入口啖啖菇味。湯已經好好味 要配上肉醉,飲湯又有口感;豬肉丸 好彈牙 而且夠味 都好正呀!另外,麵底是 「參參」 又油麵又米粉 一次過滿足我既口味唯一 我覺得配牛展 唔多夾。埋單:$205(加一)-#味道5 / 10#賣相6/ 10#環境7 / 10 (裝修很有馬來西亞特色)#總評 快快試下-Mimila地址:沙田沙田正街18號新城市廣場1期7樓704號舖 -#afternoontea #yummy #foodie #iphone #delicious #hkfood #hkfoodie #food
#沙田美食
#馬來西亞餐

1)三蝦撈麵 $98

2) 香菇肉脞湯配牛展 $88

湯麵既叫法 有少少類似車仔麵咁,
先選擇湯底,麵底,再選擇餸。

湯已經好好味 要配上肉醉,飲湯又有口感;
豬肉丸 好彈牙 而且夠味 都好正呀!
另外,麵底是 「參參」 又油麵又米粉 一次過滿足我既口味
唯一 我覺得配牛展 唔多夾。

埋單:$205(加一)
#味道5 / 10
#賣相6/ 10
#環境7 / 10 (裝修很有馬來西亞特色)
#總評 快快試下

Mimila
地址:沙田沙田正街18號新城市廣場1期7樓704號舖 -
#afternoontea #yummy #foodie #iphone #delicious #hkfood #hkfoodie #foodpics #foodporn #foodphoto #foodagram #hkfood #相機食先
#2019美食在此