2024-05-04 15 浏览
阿妈阿爸都钟意食中菜,嚟紧嘅母亲节我就有好推介!✨芝麻虾多士| 陈醋蜂蜜排骨 | 脆皮素春卷一客三件小点心,烹调得不油不腻,特别喜欢虾多士,芝麻洒得满满又带轻轻的麻香。陈醋排骨肉量惊人,咬落爽嫩,醋味拿捏得唔错。✨湖区海鲜羮海鲜羮配料多得惊人!入口丰富,清淡得宜。除咗豆腐之外,亦都品尝到粒粒嘅虾肉、贝柱仔,而最重要嘅系佢够热!✨蒜蓉粉丝蒸扇贝系一间高级餐厅品尝到扇贝应有嘅大排档味道!厨师落左大量蒜蓉爆香用作调味,扇贝厚肉鲜甜,加上一小口粉丝更为惹味。✨棒棒吉列虾挂包带点Fushion嘅菜色同样有惊喜。棒棒虾炸得酥脆,夹上千岛沙津酱确系最佳搭配。外层包裹住中式夹膜,咬落先有一份松软再有脆口感。✨干烧姜汁鳕鱼鳕鱼配上中式嘅姜汁,展现中西合璧。旁边亦都配咗一份炒饭,简简单单嘅粟米同火腿都粒粒金黄!就算老公平时系饭桶,今次呢个套餐佢都话够晒饱。✨甜品绝对系诚意之作,分别有朱古力Opera Cake,同 🍊 Pana Cotta ,两款嘅层次都做得清晰明显,歌剧院蛋糕朱古力味浓郁,更用上咗红桑子同蓝莓作点缀;柑橘口味嘅甜品,底部饼干实净脆口,面头酸酸甜甜,作为结尾都唔会觉得太过甜腻!见到餐厅喺O

阿妈阿爸都钟意食中菜,嚟紧嘅母亲节我就有好推介!

✨芝麻虾多士| 陈醋蜂蜜排骨 | 脆皮素春卷

✨湖区海鲜羮

✨蒜蓉粉丝蒸扇贝

✨棒棒吉列虾挂包

✨干烧姜汁鳕鱼

甜品

见到餐厅喺OpenRice都有做紧promotion!记住把握机会