2019-02-15 462 浏览
首先祝大家情人节快乐喔从唔主张2月14日正日去食昂贵情人节套餐既蕃茄小姐今次就跟埋蕃茄黎到呢间<吉列牛忌廉乌冬专门店>揾食 (睇下我几帮你悭荷包)大约7点半多D到达,人龙唔算长,而且门口有几张长木凳比食客边坐边等(加分!)等左15分钟就已经入得!座位唔算好宽敞,但都算坐得舒适,黑色墙身加埋加木台,黑色铁凳,铜色吊灯,装饰带点工业风!而且每张台上面已经预先放左烧吉列牛用既炉黎到当然必点2款主打食物牛肉咖哩忌廉乌冬($78)就咁睇张相,以为系果D劲漏劲heavy既忌廉底食落口第一啖有种bling bling的感觉原来忌廉配咖哩系何其的夹,忌廉令乌冬更滑更弹牙又能带出浓郁既咖哩味,咖哩不辣,大人细路个个岩食见到蕃茄先生食到 shu shu声就知有几好味吉列牛定食($148)基本上每台食客必点既食物!呢个吉列牛用平时一般日式餐厅既食法有D唔同以为都系炸好唒全熟上台,呢个吉列牛系原本沾了少少木槺粉再炸了一炸所以上台时仲系呈生既状态,乐趣之一就系利用台上既炉自己慢慢烧熟为止*本人觉得要烧到全熟先好食,因为初初烧左几下,当佢牛扒5成熟咁食,会好un*烧到全熟放入口就超juicy!每个
首先祝大家情人节快乐喔

从唔主张2月14日正日去食昂贵情人节套餐既蕃茄小姐
等左15分钟就已经入得!
而且每张台上面已经预先放左烧吉列牛用既炉

黎到当然必点2款主打食物
咖哩忌廉乌冬
咖哩忌廉乌冬

牛肉咖哩忌廉乌冬($78)
就咁睇张相,以为系果D劲漏劲heavy既忌廉底
食落口第一啖有种bling bling的感觉
原来忌廉配咖哩系何其的夹,忌廉令乌冬更滑更弹牙
又能带出浓郁既咖哩味,咖哩不辣,大人细路个个岩食
见到蕃茄先生食到 shu shu声就知有几好味
吉列牛定食
吉列牛定食
吉列牛定食($148)
基本上每台食客必点既食物!
呢个吉列牛用平时一般日式餐厅既食法有D唔同
烧到全熟放入口就超juicy!
每个定食跟左一杯饭/汤/芝麻酱冷豆腐/车厘茄/两个点牛肉食既酱
呢个价钱真系好合理!
韩式甜辣酱单骨鸡翼
韩式甜辣酱单骨鸡翼($65)
呢个就不过不失,甜辣酱好开胃
而且鸡翼炸得刚好,唔会好硬,不过我觉得可以再咸少少会好味D

呢间既性价比真系几高,食完蕃茄夫妇都异口同声大赞会再返转头帮衬
下次要带埋支熊宝宝,食完喷一喷个身啊,好大油烟味
2019-02-14
等候时间
15 分钟 (堂食)
庆祝纪念
情人节