2021-08-10
同屋企人去咗荔枝角大公館度食中菜晚餐🥢大公館係自己一個獨立嘅樓層,感覺好高級☺️環境好靚,好開心!我哋揀咗其中一個dinner set,好豐富🍴首先上菜嘅係✨清香柚子凍鮑魚🤤視覺效果已經係100分!擺盤好高級,仲有乾冰冒煙效果~我同屋企人即刻相機食先,一放上IG,收到好多朋友留言問我,呢間係邊間餐廳🤣味道方面都係100分!加埋柚子粒一齊食,有另一種清新嘅感覺~跟住仲有✨龍井煙燻黃花魚✨話梅鐵棍准山 第一次試呢種感覺嘅黃花魚,煙燻味啱啱好,唔會有魚腥味😋好好味! 話梅准生味道酸酸甜甜,好開胃又爽口👍🏻🎖招牌黑毛豬叉燒呢樣又係100分嘅菜式!😍我自己本身唔係好鍾意食叉燒~但食完大公館呢碟叉燒,我改觀🤣望吓個樣你就知真係超級好味,燒到有少少微焦,叉燒好易咬,幾乎入口即溶🤤🍤黃金沙律汁蝦球蝦球底下配左茄子,茄子好入味,好正🤤蝦球好大粒,醬料好夠好好味~🔸之後我哋仲叫咗脆米蒜香雞、西班牙火腿琥珀米黃浸時菜、金瑤櫻花蝦蛋白炒飯🍚呢三樣餸都好好味,質素好高~-蒜香雞好香口,外皮好酥脆👍🏻-西班牙火腿浸時菜,除咗有我最鍾意嘅娃娃菜,仲有好多桃膠,加分!😍-櫻花蝦蛋白炒飯,睇相都見到有好多櫻花蝦😁連埋蛋白
我哋揀咗其中一個dinner set,好豐富🍴
首先上菜嘅係✨清香柚子凍鮑魚🤤
視覺效果已經係100分!擺盤好高級,仲有乾冰冒煙效果~
跟住仲有✨龍井煙燻黃花魚✨話梅鐵棍准山
話梅准生味道酸酸甜甜,好開胃又爽口👍🏻
🎖招牌黑毛豬叉燒
🍤黃金沙律汁蝦球
呢三樣餸都好好味,質素好高~
-蒜香雞好香口,外皮好酥脆👍🏻
-櫻花蝦蛋白炒飯,睇相都見到有好多櫻花蝦😁連埋蛋白炒飯一齊食好香口~
最後點少得甜品,我哋叫咗狀元山渣糕~
酸酸甜甜好好味😋
我地4個人都好滿意呢餐晚飯🥰食得飽又好味!下次會再黎✨