2022-05-15
終於有番晚市堂食啦,第一時間去打個邊爐先啦😋,今次試下呢間新開嘅火鍋店先。 聽職員講呢度出名係椰子雞煲🐔,就試下呢個,佢用咗新鮮椰青同雞湯,味道好清甜,我飲咗兩大碗,啲椰青水鎖住雞肉表面,令雞肉陣陣椰香味,肉質又好鮮嫩。連粟米都吸晒椰子水嘅甜味。 👍黑椒日本和牛餃同招牌韭菜餃餡料好豐富,個皮夠薄,和牛味同韭菜都好香好濃。 手打四寶丸包括有手打和牛丸、鹹蛋黃豬肉丸、蝦丸、墨魚丸,粒粒每日手打,又大粒又彈牙,墨魚丸有粒粒墨魚粒,好有咬口;蝦丸都係用新鮮蝦製成,好爽口;鹹蛋黃豬肉丸有勁大粒鹹蛋黃,好似食緊鹹蛋蒸肉餅咁。 本地手切牛頸脊,牛味適中,油花均勻,非常嫩口軟滑。 皇帝菜好新鮮爽甜,顏色翠綠。 西班牙依比利亞黑毛豬🐷無羶味,豬肉新鮮嫩滑。 自家製竹蔗茅根味道清熱解渴,味道唔會太甜😊👍。
本地手切牛頸脊,牛味適中,油花均勻,非常嫩口軟滑。
皇帝菜好新鮮爽甜,顏色翠綠。
西班牙依比利亞黑毛豬🐷無羶味,豬肉新鮮嫩滑。
自家製竹蔗茅根味道清熱解渴,味道唔會太甜😊👍。