2020-11-29
荔枝角D2 Place每個Weekend都有市集,今個Weekend嘅主題係分手,真係好有創意又好新穎,市集啲產品好值得支持,黎到D2 Place除左行市集就係食好西啦,今日搵到呢間西餐廳,見到佢嘅Lunch Menu都好吸引又唔算貴,就入左去試。招牌美國牛肩肉8安士($138):餐廳好貼心Set左牛扒係5成熟,如果客人想要熟啲可以再要求,我就食開5成熟嘅所以合晒我心意。牛扒肉質好鮮嫩,亦都好厚,唔會煎到硬晒,牛味亦都好濃。伴碟重有薯條同埋蔬菜,唔會淨係得肉咁滯,平衡下食肉獸嘅罪惡感,呢點要讚!香港飼養無激素西班牙黑毛豬鞍架配芒果莎莎醬($138):本地養嘅豬梗係要支持下,煎得好高質,唔會好硬,肉質重好嫩!芒果莎莎醬酸酸地,可以解豬肉嘅油膩感,成道菜都好清新唔會滯!跟餐重有是日餐湯/沙律同埋多士,因為今日係南瓜湯所以就簡左。個湯好濃,重有一絲絲南瓜肉,唔係開粉果嘅流嘢!真係嫌唔夠喉啊!多士焗得好香脆,加埋牛油真係好開胃!飲品可以簡鮮果冰茶,不過天氣開始凍啦,我地都簡左熱飲,熱檸水同埋熱咖啡。一個完美嘅一餐,就梗係要用甜品黎完結啦!焦糖燉蛋($20):面頭嘅焦糖加埋燉蛋簡直係Perfec
一個完美嘅一餐,就梗係要用甜品黎完結啦!
焦糖燉蛋($20):面頭嘅焦糖加埋燉蛋簡直係Perfect!唔會整得好甜,蛋味好濃!
朱古力心太軟(45):要讚嘅係心太軟係有流心嘅,但唔會勁到流到成個碟都係,一睇就知廚師控制得好好。朱古力味超濃,亦都係唔會好甜,十分正!
食飽飽重可以落市集支持下,價錢都算合理,侍應服務態度好好,今餐真係好滿意!