餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

2020-01-23 1722 浏览
好耐冇黎過呢度打邊爐,今日心血來潮,同朋友想打邊爐,吹吹水,旺角黎講我幾鐘意呢間,所以就過左黎,不過唔知係咪出左名,比起我以前食多人左好多!walk in 真係要等我鐘意佢既原因係佢懷舊既佈置,好有以前舊香港既味道,環境舒服,加上佢個名係火水爐,不過佢如果邊爐都用埋火水爐就十足十懷舊🤣另一個鐘意既係佢d湯底好特別,我好鐘意呢度既一個湯底 - 花膠雞湯鍋,今日都唔例外同朋友都係叫呢個。佢特別在冇味精,個湯可以就咁飲,好好味,當然花膠唔會話特別高級喇😂不過整體係幾高質,佢食完雞之後仲可以換湯底既,但我就鐘意拎埋花膠雞湯黎打邊鍋,感覺好正海鮮拼盤既話都係新鮮既,同埋都係多數人會食既海鮮,可惜要加錢先可以任叫~而邊爐食物都幾多選擇,每次叫佢都預返人頭份量,都幾好唔會浪費食物,而食物都新鮮最後食完哂應該仲有個懷舊甜品雜果涼粉泡冰食,但我同朋友食得太飽食唔落,直接叫佢唔好上🤣下次先再食。咁樣圍番一人都係300有找,其實幾好,下次行開再黎食🥰

2019-12-05