中環新開咗一個月多啲嘅玩味小店,主打中西 fusion 菜。餐廳空間唔多,只系開幾少枱,但非常有格調 😉 建議去 Openrice 提早訂位先~樓梯行上去入面有打卡位又有足球機,店主話如果贏咗佢嘅話可以全單即刻有折扣 😎 大家不妨去挑吓機~雖然宜家 menu 嘢食款式唔多,但老闆們仍然好積極研究新菜式推出市場 😋 期待第日嚟試其他新作 😌自家製慢煮茶葉炆豬腩仔 ❤️ ($138)主食方面我哋點咗呢個聽落設計有心機嘅豬腩仔,慢煮將啲油逼晒出黎所以真係唔油膩 😌 豬腩仔肥瘦分明,不過肉質方面都仲可以再嫩滑一啲 🤓 茶味其實唔算好重,我覺得就算外國人都會啱食。最特別嘅係用薏米嚟做伴碟,食落有啲似豆類穀物,有啲似輕量版嘅飯幾得意,輕微嘅飽腹感岩岩好芝士黑松露好好味煎餃 ❤️ ($78)非常推介煎餃!!! 😍 首先用煎而唔用炸感覺冇咁熱氣油膩。另外黑松露特意唔落得咁重手令到肉同松露香嘅比例可以更平衡 😀 餃子皮算薄身而餡料亦見飽滿 🤗 整體印象唔錯港式卡邦尼炒腸粉 ❤️ ($98)佢哋用嘅係港式腸粉而唔係年糕,所以口感係滑溜而唔煙韌嘅,唔晒點用牙力都食到 😂 其實佢哋嘅概念系唔阻錯嘅不過卡邦尼汁如果可

自家製慢煮茶葉炆豬腩仔 ❤️ ($138)

芝士黑松露好好味煎餃 ❤️ ($78)

港式卡邦尼炒腸粉 ❤️ ($98)
佢哋用嘅係港式腸粉而唔係年糕,所以口感係滑溜而唔煙韌嘅,唔晒點用牙力都食到 😂 其實佢哋嘅概念系唔阻錯嘅不過卡邦尼汁如果可以收乾一啲更加濃郁就更好了 😆 宜家嘅吸汁能力一般,好多汁其實最後晒咗

普洱茶香雞翼 ❤️ ($68)
佢哋嘅茶味雞翼其實係我好期待試嘅一個菜式~不過嚟到之後雞翼嘅顏色比想像中淺啲 😙 如果可以更加上色的話賣相就完美了 😃 味道方面茶味都比較含蓄,好容易入口,雞肉亦都嫩滑 👍 不過我總係覺得好似每樣嘢都煮得比較濕,惹味度有待提升

加咸 GUY ❤️ ($88)
材料分別有:茉莉茶, lime,salt,mint leaf,lime juice,rum
呢杯飲落好清新,完全唔覺有酒精,茶味明顯過酒味好多

凍 OT ❤️ ($88)
再叫分別有:大紅袍,lemmon juice, lemon, sugar, whiskey
呢杯嘅酒味比較明顯,但亦好夠酸

紅茶 BOOM CHA CHA ❤️ ($88)
材料分別有:紅茶,lemon juice,egg white vodka
三杯Cocktail 之中呢杯就最淡,似養生酒 😂 面頭嘅 foam 其實係發起左嘅蛋白嚟的,但主要都係用作裝飾,味道其實好薄弱