2018-08-29 85 浏览
小胖男友星期六要開OT 身為24孝女友既我就去左接佢收工 原來宜家葵興都有shopping mall佢帶左我去近住地鐵站既新商場Life@KCC行下+搵野食估唔到星期六既工業區都仲可以有選擇地"搵食"入左間叫大公雞既台式餐廳 新開既商場果然係舒服d 坐位闊落 冷氣夠晒大而最吸睛既莫過於所有餐具都用上特式既大公雞碗台式古早肉燥飯 份量十足 配鹽酥雞食就最夾天氣太熱既關係 小胖男友竟然放棄佢鍾情既牛肉麵 叫左涼拌既台灣蔥油撈麵蔥油撈麵除左乾蔥同甜醬油仲放左好多惹味既炸蒜 炎炎夏日食就最開胃食台灣野又點少得香口既小食 點左原味既鹽酥雞同個名好優雅既月光花枝餅鹽酥雞炸功ok 零油膩感 細細件但每啖都係嫩滑既雞肉月光花枝餅 餅如其名 以花枝(即墨魚)制成 形狀似足一個皎潔既滿月台式飲品既質素都唔錯 我同小胖男友都點岩左心水小妹既奶蓋奶茶 甜度適中 有茶味, 而小胖男友既奶蓋朱古力就比奶茶甜小小 但卻有濃濃既朱古力味
小胖男友星期六要開OT 身為24孝女友既我就去左接佢收工
原來宜家葵興都有shopping mall
佢帶左我去近住地鐵站既新商場Life@KCC行下+搵野食
估唔到星期六既工業區都仲可以有選擇地"搵食"

而最吸睛既莫過於所有餐具都用上特式既大公雞碗
台式古早肉燥飯 份量十足 配鹽酥雞食就最夾