2021-04-25
話說我有一個朋友仔一路都係屯門度住開,一直都推介我去呢間餐廳,但因為太遠嘅關係都冇去試,今日咁啱去開搵佢,所以就去咗呢間餐廳。一去到呢間餐廳門口就俾佢優雅嘅裝修震懾左,環境開陽,配合埋園林嘅背景,好適合渡過一個懶洋洋嘅週末。當然一個靚嘅裝修係唔夠嘅,都要配返個質素十分之高嘅食物,先至可以渡過一個完美嘅週末。首先,餐廳嘅食物種類好多,有:潛艇、意粉、漢堡包……絕對有一款係可以適合你。今次去到呢間餐廳,就試咗最穩陣嘅意粉,同埋潛艇。首先講吓佢嘅意粉,叫咗佢嘅蟹肉明太子炒意粉,本身會以為明太子嘅味道會蓋掛住蟹肉嘅鮮味,但係佢煮出嚟反而可以平衡到蟹肉嘅鮮味,同埋明太子之間嘅惹味。而且,意粉亦都唔會太鹹,味道啱啱好。之後佢嘅四重芝士潛艇,係充滿着邪惡嘅味道,濃濃嘅芝士香味充斥着成個口,蓋過住每一個味蕾感受區,令人食指大動。絕對值得一讚嘅係佢,有出邊好少見嘅鮮橙咖啡,估唔到橙同咖啡嘅味道可以咁夾,橙令到咖啡嘅香味更加突出,絕對適合文青打卡飲用。再配合埋一個咁舒適嘅裝修,唔經唔覺就坐咗半日,而且環境開陽,亦都唔會太嘈。相信下次如果想放鬆嘅時候一定會再嚟呢間餐廳。