2024-01-08 18 浏览
👧🏻😋👅🍽✨心思小店 值得推薦❣️-泰醉 Thai Drunk🇭🇰 長沙灣昌華街41-51號昌暉大廈地下6號舖 🇭🇰-🇹🇭 位於長沙灣嘅泰醉位置唔太近地鐵站所以都靜啲舒服啲; 店員好nice都做好多街坊生意, 佢食物高質價錢又抵, 值得更多人認識🇹🇭 下晝有船麵套餐仲可以坐喺門口吧枱好chill食碗麵, 夜晚就主打泰式小炒, 亦有唔少送酒小食可啤啤佢🍻 -🍍 菠蘿炒飯 $88💯除咗燒菠蘿擺盤, 都有用菠蘿肉粒炒飯, 入面仲有蝦仁, 臘肉, 提子乾, 三色豆💯調味唔會好重, 可以按喜好撈肉鬆一齊食; 伴碟嘅腰果都好脆-🥬馬拉盞炒通菜 $68✨炒通菜堆得好高, 除咗賣相靚, 浸住辣汁嘅地方唔會好多, 可以有需要先點汁, 又一個有心思嘅位置✨通菜新鮮翠綠, 莖葉各佔一半; 馬拉盞汁香濃但唔會太鹹同太油-🧆甲拋肉碎煎蛋飯 $78💯用甲拋比起出面常見嘅九層塔冇咁搶味但都好香! 肉碎炒得好香, 夠香辣但食落唔會覺得油浸咁, 煎蛋流心又脆邊💯落單時店員有主動問使唔使少辣好貼心-🐖 蒜香豬頸肉條 $68✨呢個份量$68超級良心價😂 用既豬頸肉冇一般咁肥, 廚房聰明地用避風塘式咁炒, 令佢食落超香脆, 送
👧🏻😋👅🍽✨

💯落單時店員有主動問使唔使少辣好貼心
甲拋肉碎煎蛋飯

🐖
蒜香豬頸肉條 $68
✨呢個份量$68超級良心價😂 用既豬頸肉冇一般咁肥, 廚房聰明地用避風塘式咁炒, 令佢食落超香脆, 送酒一流!
蒜香豬頸肉條

🍋
泰檸茶 $24
💯泰式風味既茶底香濃, $24/杯都冇投訴

🍡
泰奶千層糕
✨除左on menu既斑蘭千層糕 ($35/六件), 店家黎緊會新出泰奶千層糕超特別, 未正式開賣又拎左少少貨就送左兩件俾我地試下😍 熱食軟糯, 層層分明; 茶味好出, 反而煉奶唔算多, 所以食落唔會好甜

馬拉盞炒通菜
蒜香豬頸肉條