2011-04-27 502 浏览
二人相约食生日饭, 非常怀念美国生活既我地, 决定要痛快食一餐 American food! 睇过之前好多食家都话 D portion 好大, 去到餐厅, 跟住亲切既 waitress 带位, 望见其他人台上食物时, 一向大胃既我俩暗暗偷笑 ("咁都叫大份!?") 结果 ...点左:Mixed Berries Smoothie x 2 (唔记得左个真名) - 拣野饮真系要拣口味 fresh D, 因为食食下会好滞Pear & Berry Salad - 其中最令人怀念既美国菜就系 salad! 美式 salad, dressing 多而不腻! 大力推介呢个 salad! 黑醋汁沾满每一片 baby spinach 同 romaine lettuce, 鸡胸肉唔会死咸, 仲有好多合桃! 不过重点系果 D 甜甜酸醒既士多啤梨, raspberry, blackberry, 同啤梨! 非常醒胃消滞!Run Across America Sampler - 有三款虾(吉列虾, pop corm shrimp, cocktail shrimp), 海鲜球, 同酸辣鸡柳吉列虾最麻麻, 海鲜球我下

点左:

Pear & Berry Salad

吉列虾最麻麻, 海鲜球我下次直头唔会食, 留番个肚好过! 其余既都好好味! pop corn shrimp 好爽弹 juicy, cocktail shrimp 非常鲜甜! 竟然个鸡柳都好有惊喜! 系墨西哥口味既酸酸辣辣!

Shrimp Rigatoni - 见咁多食家都话呢个好食, 决定一试! 味道一流! 好浓好浓既虾味, 而且系好多虾! 美中不足系上菜时个 pasta 真系太冻喇, 有冲动想叫佢拎番入去叮热佢 .... 同埋 ... 点解要用上咁大碌既长通粉呢!?? 放入口嘴嚼有难度!

原先笑人地 D 野食唔算大份既我俩食完呢三道菜 + 再杯 drinks 已经唔郁得喇, 一定会再黎试埋其他野食同埋挑战甜品架!!
Run Across America Sampler

庆祝纪念