2015-02-19 1742 浏览
羊年的第一天,往鴻星吃開年晚飯,換來徹底的失望。一行六人叫了片皮鴨龍蝦套餐,$2xxx加一。片皮鴨的簿餅皮不新鮮,似隔夜翻篜。花膠鴨絲湯食唔到花膠,個獻又咸又杰。帶子海參䈡多過餸,帶子不但細粒更少得可憐,海參更加不夠每人一件。個碟餸上桌後人人都覺得有冇攪錯,似人食剩後換碟上。元貝扒時蔬更加又少又咸又賣相差,以隔夜餸丁完拿出來。最後甜品紅豆沙竟然是涼的。全程兩個小時,眼見食客不多,但司應只管站在熟客旁吹水收利是。可能我們是生客,他們覺得我們不會派利是,所以真的招呼很差。成餐冇人換碟,拿走吉碟,我們要自行取碟換。熟客有免費柑甜品食,我們就食涷紅豆沙。$2xxx 俾D甘嘅食物同服務,簡直離譜!今年開年飯真是太遲book. 度度都冇位得呢到有,其實應該唔嚟,避免不愉快經歷。鴻星,真係請都唔去啦!

2015-02-19