幫同事慶祝生日,喺OpenRice 見到呢間未食過嘅放題,好似開左唔算好耐嘅:德家,放工近近地就黎左旺角呢間德家食任食燒肉。打黎book位果日其實幾爆笑。。因為接電話嘅譚仔腔姐姐劈頭等一句係講:你好,德興令我即時聯想起飲茶食蝦餃feel嘅德興海鮮酒家。。同印象中openrice啲相係高格調深色裝修嘅感覺實在有啲極端!但反而激起我嘅好奇心想試試。尋晚去到終於明白,原來呢度係屬於德興火集團嘅一間年輕化左嘅放題。。分左2個區域,一係日式邊爐,二係日式燒肉!燒肉可以+$50升級任食安格斯牛&+$30任食刺身。因為本身已經有碟送嘅雜錦刺身。。但賣相唔多吸引。。上菜速度快,個人認為其實佢之後都真係幾好食架!尤其是係極上牛肋肉,我一個人都食咗超多。唯一唔好係甜品係喺出邊攞嘅。。但係我哋食咗兩個鐘,磁粉只係出咗一轉,而且可能因為太耐冇出甜品嘅關係,啲甜品蛋糕一放落雪櫃就即刻俾人攞晒咁滯,根本就唔夠食!甜品裏面得和果子+合桃碎朱古力蛋糕係好食嘅。。其他蛋糕唔識都無咩所謂。

2016-12-16