2023-11-08 65 浏览
德福嘅food court隔离有呢间韩式烧烤店 呢晚就同友人嚟呢度食个晚饭 一坐低店员为我地整咗锅边蛋同芝士粟米 前菜同其他韩国餐厅一样 都系可以免费refill嘅😛 食堂韩牛拼盘钟意食牛肉嘅朋友一定要试呢一个拼盘🐮 一份拼盘已经有晒三款人气之选 和牛肩里肉 食堂牛小排同埋壶渍牛肋骨 三款都有雪花😍 而我最钟意嘅就系牛小排 个人觉得佢个肉味最香浓 油脂感充足济州豪快黑毛猪五花肉呢个黑毛猪系一大块嘅 五花肉层次分明🐷 唔会净系得肥肉 炙烧过嘅油脂咁更加少 如果怕肥腻嘅朋友都可以嗌呢碟 因为侧边仲有苹果片可以同个猪肉配搭一齐食🍎 更加清新 烧到一半店员会主动过嚟帮手烧 仲会将肉剪开一块块 服务唔错大八爪鱼呢个八爪鱼真系同佢个名一样 呢只八爪鱼真系好大只呀🐙 味道用上泡菜做调味 真系好有韩国风味 烧完嘅八爪鱼仲好香添 食落口唔会太韧 不过要注意佢八爪鱼须有机会烧㶶㗎 所以要注意火候🔥芝士明太子石头饭呢个石头饭个底仲有饭焦㗎 面头就色彩缤纷有唔同嘅配料☺️ 有红萝卜丝 菠菜 芽菜 青瓜丝 芝士 同埋明太子🙊 食落明太子味都几突出 捞埋韩式辣酱就更加惹味朱古力棉花糖呢个s‘more系我最钟意食嘅甜
前菜

大八爪鱼

芝士明太子石头饭
芝士明太子石头饭

朱古力棉花糖
呢个s‘more系我最钟意食嘅甜品之一 轻轻炙烧过嘅棉花糖外脆内软 配上朱古力消化饼 夹埋一齐食个质感好好🍪 棉花糖真系好Creamy啊🤤
朱古力棉花糖

柑橘生米酒
米酒好甘甜容易入口啊 就算系女仔饮都唔会觉得好苦🍶最特别嘅系佢真系有一粒粒柑橘喺隔离 可以放埋入去一齐饮㗎 加咗之后米酒有少少柑橘嘅酸 几特别🍊
柑橘生米酒

呢餐韩烧都真系几唔错 特别觉得店员服务几周到 经常会主动帮忙🤗
用餐时段