2019-01-05 57 浏览
朗豪坊有好多唔同种类嘅餐厅,有平有贵,平嘅就食food court, 贵嘅就上去高层嘅餐厅。但呢间位于差不多顶楼嘅餐厅价钱并唔贵,而且座位亦好舒适,在商场嘅天幕下食住汉堡,真系好叹。我地一行人坐向一个开放式嘅卡位,点左一个招牌德州牛肉汉堡,一个墨西哥鸡肉菠萝汉堡,2件墨西哥烤饼,一份墨西哥沙律。墨西哥沙律酱汁唔多,但本身沙律菜好甜,牛油果粒同橄榄粒为沙律带来另外嘅味道,感觉好fresh, 好开胃。德州烧烤牛肉汉堡嘅牛肉好juicy, 好冧又唔会全熟咁老,配以香脆嘅bacon同洋葱圈,有多重嘅口味。整个包大到要一啖食晒咁多层真系有d难度,不过食汉堡一定要咁食先够好味。墨西哥鸡肉菠萝汉堡又系另一种风味。呢个包虽然无牛肉汉堡嘅惹味,但却有一种清新嘅味道。菠萝嘅酸酸甜甜同鸡肉夹在一齐食好fresh。墨西哥烤饼我地拣左软壳蟹同烤猪肉,饼皮就拣了脆饼。猪肉丝份量好多,而且腌得好入味,加上牛油果酱同墨西哥沙沙酱一齐食,非常好味。软壳蟹系原只,炸得好干身,配以同样配料,一样都好好味。

德州烧烤牛肉汉堡

墨西哥烤饼