2011-12-04 66 浏览
以為食德國餐只有鹹豬手便大錯特錯, 歌日做導遊去完濕地公園, 想起元朗已經發展成新興的食家樂園, 各樣菜式應有盡有,於是周圍行下, 在西鐵元朗站附近找到一間裝修新淨的西餐廳, 睇menu不只德國香腸咁齋,仲有海鮮 、意粉呢D比較適合女仔吃嘅dishes, 於是坐低試試,先來一個香草包,還是熱辣辣的~又軟熟,食得好滋味!跟住到周打蠔湯。隻蠔成隻USB咁大!都幾好食,最好係個湯底,好鬼creamy o(^_^)o飲完湯就試下個田園沙律,蔬菜好新鮮,呷呷聲!朋友好肚餓,”啦啦“聲叫左隻燒雞一齊share。我估唔到隻雞咁滑,好香口。我就叫左隻唔記得叫meh名嘅大蝦,果然名副其實,真係好大隻==(飽死我)都好好食,好惹味!笑笑口歌個老闆娘(好似姓張)介紹我地食重點推介嘅魚,其實我都唔知meh魚,但係朋友仲肚餓(無奈mode),所以先叫~ 條魚個presentation好惦!而且仲好鮮味,重點係紅色同綠色嘅sauce,好襯條魚個味。整體好好好好滿意!估唔到元朗有咁有誠意geh西餐廳。下次一定再食,老闆娘仲暗示話聖誕有特別野食。p.s.個廁所好乾淨
飲完湯就試下個田園沙律,蔬菜好新鮮,呷呷聲!

p.s.個廁所好乾淨
2011-12-01