2023-07-19 228 浏览
由深水埗开始已经系佢嘅忠实粉丝新舖起码大几倍,坐得舒服左,排队又可以系室内,不过人龙依然夸张🤦🏽‍♀️必食招牌蟹膏蕃茄汤檬汤底系浓浓嘅蕃茄加蟹膏嘅鲜味,配菜有蕃茄猪红扎肉仲有两块灵魂重点蟹饼!!! 佢嘅猪红系咬落有烟韧口感嘅 一啲都唔散,扎肉仲有两款,本人钟意有猪耳果款多啲,因为食落有啲爽口 仲唔系度度有得食而佢个蟹饼我觉得系独家添,食落似豆腐,每一啖都有浓浓嘅蟹味,而佢个质地仲令佢吸满哂汤汁,味道超浓郁!扎肉法包平时食法包最怕咬开果时好似咬毛巾咁,啲馅跌到周围系,但系个包都仲未咬得开,但系呢度嘅法包外脆内软,完全无呢个问题,入边塞满左红白萝卜渍,配上札肉馅,非常开胃。牛油果沙冰呢杯又系必饮名物,虽然佢叫沙冰,但系质地滑到奶昔一样,饮落好似将个牛油果一大匙一大匙笔落口一样!
由深水埗开始已经系佢嘅忠实粉丝

必食招牌蟹膏蕃茄汤檬