2011-03-07
1. 第二道菜: 大家掛住傾計,無留意到其他人發生咩事。部長突然托住一道菜嚟問我地食咗未,然後先發覺周圍d人已經食完。2. 魚翅: 翅到,不過無碗。阿姐再去拎碗。裝咗一半,部長行埋嚟,發現匙羹響碗裏面,又無用底碟,叫阿姐再去拎過。不過阿姐無睬到佢,行開咗之後就無再返嚟。部長唯有自己去攪,不過結果都係半枱o既碗無底碟。3. 魚: 成碟放上嚟之後,就行開啦。我地唯有自己攪掂。有朋友食到魚有油渣味!4. 換碗碟: 基本上由頭到尾無收過碗碟,我地因為隻碟太滿叫佢收,阿姐好敷衍咁收咗四隻碟,四隻碗,(講明先,係唔同人o既碗同碟!)無用托盤,然後就走咗,但係一直都無拎新碗碟返嚟。我地唯有又搵部長。5. 炒飯同炒麵,半天半地,請看圖。請留意轉盤上各類餸菜o既殘渣。 6. 紅豆沙: 先係匙羹,成堆放響個好污槽o既托盤上面,個托盤上面有各人食剩o既各樣餸汁,因為佢啱啱用嚟收完野。然後係湯殼,阿姐話好多汁(魚汁),話等我拎去洗吓先。然後佢拎住個殼同紅豆沙返嚟,伙過響途中,個湯殼撞到另一枱o既女士o既髮髻,好似有閃粉o既。跟住拎嚟分紅豆沙俾我地。結果我地全部都無食紅豆沙。總括嚟講,負責我地o個枱個阿姐,成晚
[img1] [img2]
總括嚟講,負責我地o個枱個阿姐,成晚出現唔夠7次,連部長叫佢做野,佢都唔睬部長,部長唯有叫另一枱個阿姐幫手睇埋我地o個枱。不過幫手個阿姐都係好業餘。後來仲連部長都唔見埋。
各位想擺酒o既朋友,請好好認真參考。