2021-09-24 35 浏览
話說今日先攞到第一期津貼就梗係去刺激消費啦,平時晚晚寵幸既牡丹樓暫時放埋一邊。夜晚係黃埔區接女朋友收工順便搵食,佢口痕想食餐精緻d既西餐就揀咗呢間Boring。一入到去好快就安排到位,侍應上水提供menu手法純熟快速送出,又好仔細咁介紹份餐牌,呢點好值得讚!呢度有3款唔同價位既setdin都幾多選擇,仲要前菜同湯既組合都唔同,我地1人1 setdinner share可以食多d野。侍應生好細心聽到我地個肚打哂鼓主動問要唔要前菜湯包一齊上,嘩即刻股感動由內到外咁湧出嚟,等咗一陣好快枱面已經放滿哂野食喇!Taylie (@$54)D蠔好新鮮好大隻, 想食咩款問下佢地就岩啦,冇介紹錯!! 蠔味好重, 好岩食~~西班牙辣肉腸炒蜆 ($68)蜆係岩岩好熟, 好多汁又大隻, 呢汁 (湯咁), 好好味, 呢個配搭都幾意想不到又令人驚喜!A餐餐湯, 覺得似西蘭花湯松露野菌泡沫忌廉湯菇湯好有驚喜,入口一陣濃厚味道,當中食到極細粒既磨菇蓉,加強咗質感又唔會搶走湯既主體。跟湯既多士又係出色,又似食緊Pizza咁,差d想要多幾塊拎走。野菜親子煙三文魚沙律香芒大蝦沙律  日式蟹肉蟹膏意大利飯 ($178)味道係

呢度有3款唔同價位既set
dinner share可以食多d野。

Taylie (@$54)
D
蠔好新鮮好大隻, 想食咩款問下佢地就岩啦,
冇介紹錯!! 蠔味好重, 好岩食~~

西班牙辣肉腸炒蜆 ($68)

A餐餐湯, 覺得似西蘭花湯

松露野菌泡沫忌廉湯

野菜親子煙三文魚沙律

香芒大蝦沙律

日式蟹肉蟹膏意大利飯 ($178)
味道係鮮甜蟹肉味, 覺得似平時香港食開既新鮮蟹清甜味,
而唔係罐頭個種咸香味, 第一次食到, 好特別

炭燒羊鞍扒煙肉洋蔥薯餅伴薄荷乳酪醬 ($298)
羊鞍岩岩好, 仲係好JUICY,
 薯餅好香, 配埋個醬完美份量又適中