2019-09-26 1302 浏览
得糧倉得天下,我朋友講到好似打機咁,佢話帶我去食火鍋,價錢平靚正嘅!地點好方便,我以前幫我姪女買BB野都嚟過旺角百寶利,排隊等lift 條龍永遠都咁長。一入門口就見到補給站,放滿左醬料而且雪櫃裏便嘅罐裝飲品可以任飲。消費模式好簡單,我叫一個拼盤套餐,加$68就可以享用指定任食火鍋配料。我今晚就想試吓海鮮拼盤 $178,原價本來要三百幾蚊㗎!而家新張期內做半價優惠真抵食!海鮮一啲都唔Hea,有大虎蝦、聖子、扇貝、脆鯇腩、半殼青口、東風螺。全部都新鮮甜美,海鮮最緊要新鮮,水潤都特別有光澤。入口鮮甜彈牙冇腥味。尤其是我哋食重慶翡翠綠麻辣,湯底又辣又刺激,食東風螺特別有風味。大虎蝦、聖子、扇貝我就鍾意放落潮汕牛骨湯嘅湯底,因為比較清,可以食得多海鮮嘅原汁原味。任食火鍋配料選擇都好豐富:麻辣包、芝士松板、炸魚皮、鮮蝦豬肉餃、手工雲吞、炸響鈴、手打烏冬⋯全部質素都合格以上。一班朋友一邊食一邊傾計,快快樂樂又一餐。重點係個拼盤真材實料全部人都讚!下個月相約一日再來幫襯。

庆祝纪念
生日