2022-04-29 259 浏览
位於旺角山東街嘅榮哥煮場,最岩中意食小菜但系又想試下新口味人。被佢吸引系因為佢個兩人套餐真系非常之抵兼仲可以揀我最中意食嘅酸菜魚,再睇真d主廚深諳中法融創菜色,酒店主廚出身仲獲奖無數,仲曾經獲得環球廚神國際推薦賽獎項,不過今日唔係食法國菜,一於睇下小菜有幾出色👍🏻。二人套餐($248)▶️是日開胃小菜:涼拌麻醬四季豆,四季豆煮得剛剛好,入口爽脆,淋上芝麻醬清新開胃。▶️招牌酸菜魚煲🐟:酸菜份量足,酸辣開胃又夠爽脆,魚肉起骨切片,肉質豐厚,骨唔多,魚皮帶膠質入口Q彈,配上菇類、木耳增加口感👍🏻。▶️霸王雞🐓:哩碟認真不得了,雞肉嫩滑煮得剛剛好,蔥絲同薑絲帶出鮮味,再淋上個鮮美豉油,送飯一流!▶️淮山麵🍜:跟餐可選擇兩碗白飯或者轉麵,我哋就揀咗哩個淮山麵,坊間比較少食到又健康,湯底清淡,咁岩撈埋個霸王雞豉油,好正!▶️楊枝甘露🥣:哩個飯後甜品做得好好,不太甜而且份量不會太大,一碗剛剛好。裡面有芒果丸子,咬開會有汁爆出嚟,好得意!▶️樽仔飲品🥤(跟餐+$10):檸檬薏米水健康又去濕,夏天飲一流!哩個價錢食到咁多樣野系幾抵👍🏻,下午時分來到人不算多,侍應做野爽手,而且有梳發位坐得好舒服,行開旺角可以再試!

二人套餐($248)