有冇人同我一樣好怕好多人好迫嘅Cafe!明明地方淺窄但都放好多個位,講句嘢隔離位都會聽到(>人<;) 今次介紹嘅呢間Cafe位於上環地鐵站附近嘅小巷,真係做到好chill 好有空間嘅感覺,每張枱嘅距離都好適中,而且氣氛好舒服,偏向暗嘅燈光加上放滿酒瓶嘅佈置,高級又有格調~ 沙發後面仲放咗好多唔同風格嘅小裝飾,好有人情味嘅感覺~ 非常之推介情侶或者同朋友享受二人世界~ 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸.5 /5Environment : 📸📸📸.5 /5 Price 💵3D Chocuccino ——— $70餐廳嘅最大特色! 立體嘅拉花喺香港真係好唔常見~ 仲可以自己要求想要啲咩公仔添~ 都幾打卡able 架~ 可以選擇朱古力底或者咖啡底,咖啡質素都幾高~ 每杯都係店主親手自己整架Sea food with creamy sauce Lasagna —— $128肉醬千層麵就食得多,原來白汁千層麵都好jeng ~ 各樣海鮮搭配creamy嘅白汁,好邪惡嘅配搭~ 千層面口感剛好,份量仲好多! 兩人食都無問題~ Black Truffle with

打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸.5 /5
Environment : 📸📸📸.5 /5

Price 💵

3D Chocuccino ——— $70

Black Truffle with mushroom risotto —— $98

幾推薦依個risotto ~ 黑松露味係我食過嘅算好高,而且好欣賞佢蘑菇菌類好多! 唔會全部都係飯~ 一樣份量好多!

Chocolate Frappe ——— $ 50

意外地好喜歡~ 雖然中文名係沙冰,不過更似smoothie ~ 朱古力味又夠濃~

推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜️/5
依到好似歐洲嗰啲街邊嘅Cafe, 野食分量又大性價比都高,約friend食飯好地方!