2022-10-25 15 浏览
又俾我搵到一間人氣打卡拉麵店!呢間拉麵店嘅裝修以bearbrick為主題,入到嚟好似走數入熊仔嘅世界!仲有得意熊仔一齊坐,勁盞鬼!天時暑熱一坐低梗係要背消暑飲品呀呢度嘅靜岡蜜瓜梳打夠日式,比較特別,而且真係有好香嘅蜜瓜味!未食拉麵之前來點小吃,羽根餃子🥟和溫泉蛋豆腐正好開開胃!這款溫泉蛋豆腐好有新意,估唔到係豆腐中間開窿放咗隻溫泉蛋落去,豆香同埋蛋香可以話係完美咁融合咗,凍豆腐食起嚟透心涼,係消暑嘅清新小吃。事不宜遲試埋呢度嘅拉麵先!我點咗黑郎君 ,係特製黑蒜拉麵 🍜香濃嘅黑蒜油湯底同拉麵一向好夾,當然唔少得黑木耳竹筍紫菜,值得一讚嘅係呢度嘅叉燒非常嫩口,每碗拉麵都有兩塊大大塊嘅薄叉燒,超級嫩口!好奇一問先知道,原來呢度嘅叉燒係以慢煮嘅形式炮製,落足心機同時間,唔怪得知特別好味啦!老公就話白郎君好食,佢係九州傳統拉麵 ,可以充分地體現到香濃嘅豬骨湯底風味,同樣配以慢煮嫩滑叉燒,又有另一番滋味!【一郎 Ichiro】@ichirohk_official#一郎 #ichiro #拉麵 #Ramen #日本過江龍 #尖沙咀 #九州傳統拉麵 #鰹魚醬油拉麵 #特製黑蒜拉麵 #激辛地獄拉麵 #限

【一郎 Ichiro】

@ichirohk_official

#一郎 #ichiro #拉麵 #Ramen #日本過江龍 #尖沙咀 #九州傳統拉麵 #鰹魚醬油拉麵 #特製黑蒜拉麵 #激辛地獄拉麵 #限定拉麵