2016-06-22 200 浏览
成日响學校見到呢間餐館, 但又未試過喎! 難得媽咪今日接我放學, 於是我提議去試吓食呢間餐館.雖然餐館並非高級食肆, 但裝修都幾精緻呀!我點咗家常牙籤雞, 個樣幾特別咁, 好似好好味咁喎! 出邊未見過嘅! 好, 即管叫媽咪點嚟試吓先! 又真係估唔到, 好好味喎! 彈牙過食魚蛋呀! 係咪因為我鍾意食香口嘢呢? Hee! 另一個餸又係我未食過嘅, 叫菜茶, 媽咪話我成日食肉, 要我食多d菜, 所以點呢個餸比我食, 睇落又幾得意嘅! 車, 又話係茶, 點知係湯嚟嘅, 仲好, 正想食d濕濕地嘅餸, 食落都幾好味呀! 我叫媽咪响屋企煮呢道菜比我食, 咁我咪食多d菜囉! 佢話睬我都傻喎! 另一碟香口食物係, 巨型脆香手打牛肉餅, 好似炸牛丸咁, 成碟我一個人食晒, 正! 哈哈! 見到menu有椰汁飲, 以為係成個椰子上tim, 所以唔敢叫, 後耐見到隔離枱叫咗, 原來係罐裝椰汁喎, 仲係我最鍾意嘅正樹牌椰汁, 嘩, 家吓出邊都好難買到ga la, 我都係响d士多仔見過咋, 仲駛講, 即刻 lur 媽咪叫啦!今餐又食到飽飽, 聽媽咪講今餐都唔係好貴啫, 下次响學校打完波叫d同學仔一齊嚟食先!

雖然餐館並非高級食肆, 但裝修都幾精緻呀!