2022-02-04
九龍城平價廚師發板,想平平地試下食omakase可以一戰,期望稍為放低啲先😉如果想食高質廚師發板可以考慮其他餐廳🙈餐廳偏細所有位都係圍住吧枱坐,只有兩位師傅但就同時serve 緊4-5組客,揀好餐都要坐足半個鐘先等到師傅有時間照顧下我地個肚,樓面就只得一個嬉皮笑臉成日失蹤嘅侍應😅 餐廳燈光雖然好昏暗,加埋用黑色吧枱面,但都見到張枱好多塵😳😳 放壽司嘅碟仲有小小污跡…..係廚師發板大忌……本身想試15貫+手卷($498),但師傅竟然話疫情所以唔夠不同款既食材,請我地揀13貫($398)😓 其實並唔係價錢嘅問題….另外一提,師傅上壽司時講嘢好細聲😅唔係好聽到每款其實係咩😂撇除環境同服務,食物都好一般…..食材不算好新鮮,以濃味嘅醬油/醬汁掩蓋😗甚至係用七味粉…..可能係我少機會食omakase 唔知道食omakase會落七味粉😂沙律茶碗蒸金目鯛昆布漬帆立貝加上柚子皮碎,小小偏甜鯷魚配烏魚子醉赤身配芥茉醬🥶煙熏春魚昆布漬牡丹蝦黑盧魚白蝦北寄具,冇平時食嘅咁un 但係就落好重醬油拖羅柚子雪糕加千層蛋糕…柚子雪糕入邊有啲柚子皮食落幾清新,但千層蛋糕真係🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️評分5/10唔會En
如果想食高質廚師發板可以考慮其他餐廳🙈
沙律
茶碗蒸
金目鯛
昆布漬帆立貝加上柚子皮碎,小小偏甜
鯷魚配烏魚子醉
赤身配芥茉醬🥶
煙熏春魚
昆布漬牡丹蝦
黑盧魚
白蝦
北寄具,冇平時食嘅咁un 但係就落好重醬油
拖羅
評分5/10
唔會Encore😅呢個價錢寧願食其他嘢
服務一般,食物麻麻,重點係唔夠乾淨