2010-03-16
在openrice 睇左食評, 見到呢間好多人讚就去試一試佢, 初頭見佢0的麵都唔貴, 都估佢食物應該只係一般, 出奇的”堅”好食wor~1)八王子拉麵($5X) – 係牛骨湯底, 第一次食日式拉麵係用呢個湯底, 個味似清湯, 本人係濃味怪, 呢個湯對我來講就太清了, 不過都好味; 0的叉燒好好食, 一d都唔肥, 佢切哂片後2面都再燒一燒, 好香口, 在日本都無食過拉麵配燒過的叉燒, 好正呀~~ 個糖心蛋唔洗講啦, 好味~ 2)紫菜叉燒拉麵($4X) – 係豬骨湯底, 呢個就0岩哂我口味, 夠哂濃, 唔知有無錯覺好似有味精咁, 好好味~ 0的麵都ok, 唔會好林, 好味的~ 其他同上~3)餃子雞翼($28) – 比想中好食wor, 隻雞翼好juice, 又好多蜜糖包住隻雞翼, 好味道~~ 不過有一隻佢煮過左, 黑哂, wasted....4)濃味粟米湯($11) – 好似在日本飲過的粟米湯, 好濃好正, 叫左2 round tim ar~ 不過佢可以用0的靚0的的碗會更加開心~唯一最唔好的係個餐廳比較細, 0的位比較密, 比較迫, 同埋0的店員的有logo的工衣比較唔靚, 好似好舊咁,
唯一最唔好的係個餐廳比較細, 0的位比較密, 比較迫, 同埋0的店員的有logo的工衣比較唔靚, 好似好舊咁, 應該穿左好耐, 老闆賺到錢要買過哂0的新工衣, 靚0的的碗碟, 裝飾埋就perfect lar~~