2018-01-26
我特別喜歡有個性嘅小餐廳,所以朋友介紹呢間餐廳俾我地點唔算難搵,推開餐廳們,呢度嘅裝修設計,已經吸引着我。牆上邊嘅壁畫配以好特別嘅燈光去點綴 - 餐廳環境氣氛非常好👍🏽食物方面,我選擇咗Tom Yum Risotto in Squid ($158),初頭會擔心味道可能會好古怪,不過一上菜,我就比佢個賣相吸引着!🤩 因為佢真係好似食物嘅藝術品咁樣 - 佢將飯釀入魷魚裏面,下面用切成小粒狀而且燒烤過嘅菠蘿墊起,在淋上微辣醒胃嘅汁, 食落口簡直冇得頂!❤️之後仲食咗Slow Cook Chicken Breast with Cinnamon Apple ($128),其實不嬲係出邊食嘅慢煮雞胸肉一般都係比較”鞋”,比較實,但我覺得呢度做得相對好。再加上佢配以個汁同埋玉桂味嘅蘋果,一口將所有野放入口度,味道真係好夾好夾!❤️晚飯過後當然唔少得要食甜品 - German Cheese Cake($58),又係另外一件好花心思去裝飾嘅食品,賣相靚,味道同樣好味😋所以今日喺呢度我食咗一餐好開心好滿足嘅晚餐!
所以今日喺呢度我食咗一餐好開心好滿足嘅晚餐!