話說上次去Nocino 食紐紋意粉,食上癮!今次決定再二訪佢,試下佢新出嘅幾款意粉同甜品🍝今次試咗一款「我很醜但我很好吃」嘅墨汁八爪魚雞冠粉~雞冠粉係好似通粉再加上花邊嘅意粉,口感會Al dente d~ 加上通心,每粒麵可以染到啲墨汁😋墨汁個味幾好,會食到有少量洋蔥同八爪魚粒。另外一款有d似上次食過嘅一款闊條麵,不過今次upgrade成燉牛小腿肉同重量級芝士泡沫~成個麵再creamy d ,牛小腿肉煮得好軟熟!個人覺得仲好食過牛面頰肉😆最後見到Menu新加咗一款甜品,係特濃朱古力牛軋糖蛋糕,一擺入口好似食緊成舊牛古力咁,下面層牛軋糖幾好味,但成舊蛋糕夾埋有d太漏😅我都係鍾意佢個Chestnuts cheesecake多d🍰其他appetizer 都係同之前一樣水準 無咩特別

其他appetizer 都係同之前一樣水準 無咩特別