2012-02-22 54 浏览
中午同老公撐枱腳食lunch,去左山林道嘅老趙,平時知道佢晚市好full,我又係啲師奶仔心態費事同人爭呀嘛,所以通常等lunch hour完晒坐都坐得舒服啲!我地一人叫左一個午市套餐,好豐富~有個粉,有小食同飲品!老公點左生牛肉湯河,睇個樣就好唔錯啦,但係唔想食親都係哩個咁,所以我今次點左個"檳更"─豬手蟹肉濃湯檬。個湯好濃好正呀,好重蕃茄味,我食下食下好味到啲餸都差啲唔記得加落個粉度食呀,不過好快就見飽囉,因為個份量都幾多嫁;小食我叫左春卷,我鍾意佢有塊生菜可以包住食呀,因為無咁膩~而且個皮好薄好脆;我仲叫左個酸辣無骨雞爪,好鍾意食哩啲酸酸辣辣味,不過我覺得佢啲汁唔夠多囉,所以想食埋啲菜但係食到尾又無味囉!我老公最欣賞嘅就係佢地嘅滴滴咖啡啦,因為佢地個杯除左加左煉奶之外,仲自家加左啲靚淡奶,所以我老公特別鍾意飲佢地個咖啡就係咁嘅原因啦!

我地一人叫左一個午市套餐,好豐富~有個粉,有小食同飲品!

小食我叫左

我仲叫左個

我老公最欣賞嘅就係佢地嘅
生菜包春卷~正!
濃茄湯檳更~正!
酸辣無骨雞爪~
生牛肉湯河~
滴滴咖啡~正!
2011-08-27
生菜包春卷~正!
濃茄湯檳更~正!
滴滴咖啡~正!