2008-07-29 48 浏览
2008年7月28號 - King Ludwig Beerhall尖沙咀梳士巴利道港鐵尖東站地面32號鋪上個幾星期先同小明黎過呢度食晚飯,點不知會咁快又黎過,可能是因為朋友看過我的食評吧,訂了8:30檯,本來可以不用遲到的,但在街上撞到真的很久不見的同學,大家閒聊了一會,所以令到我遲到了,我到了的時候,菜都已經上了,想不到朋友叫的跟我上次叫的是一模一樣,德國豬手,德國腸sampler,這次終於有十字包了,薯蓉,薯仔沙律和蘋果餡餅3客,還有的當然是每人一杯啤酒啦。德國腸sampler : 上次食評食過了,所以這次不多作介紹了,原來這個sampler 5個人食都夠分。德國豬手 : 今次終於可以一路飲住啤酒一路食豬手了,真係十萬個滿足,而且今次隻豬手仲大隻過上次果隻。十字包 : 上次叫了啤酒包,勁咸,唔多好食,今次終於有十字包,十字包同啤酒包真係完全兩回事,十字包好食好多,一個普普通通既包,加埋個牛仔肝醬,估唔到會咁好味。薯蓉 : 記住呢個係薯蓉,唔係跟餐果個薯仔沙律,唔好搞錯,薯蓉我覺得係必叫的,食落口好creamy,好重奶味,好香,食兩啖就已經覺得好”餾”了。蘋果餡餅 : 個desser

尖沙咀梳士巴利道港鐵尖東站地面32號鋪

蘋果餡餅 : 個dessert係將d蘋果切到一細片一細片咁砌成一個餡餅,我地5個人叫左3客share黎食,我一開頭以為會好甜啦,點知原來又唔係架喎,都幾light下,可以一試。
正,味道幾light
正,好creamy