2010-06-30 19 浏览
今日突然好想食呢度既海鮮蕃茄扁意粉, 就同老公嚟呢度開飯。嚟到都一如往常要排隊等位, 呢日等了30分鍾才有位。入座後即order野食, 因為個肚已餓到打鼓 我地點了........ 南瓜湯及青豆蓉湯 : 兩款湯都幾好飲水牛芝士沙律 : 呢個我好鍾意,裡面有小菠菜葉,金不換,紅黃小蕃茄同大蕃茄, 仲有好鬆軟既水牛芝士, 配埋油醋汁,清清淡淡幾好食。海鮮蕃茄扁意粉: 海鮮有鱸魚,蝦,帶子,魷魚鬚; 意粉用新鮮茄蓉及茄乾煮到入晒味, 濃濃的蕃茄味, 又香又醒胃鱸魚燴有機意大利飯: 鱸魚做得好滑, 飯燴得軟硬適中, 不過味道偏淡, 喜歡濃味的人可能不喜歡這個飯Banana Pie : 我見鄰台叫了, 看樣子好像不錯亦叫了一件。 一吃不得了, 一向不太喜歡蕉味及朱古力味的我即時愛上了這件蕉批, 上層厚厚的cream不甜不膩, 口感很清新;下層是濃味的蕉糖朱古力,最下層是新鮮香蕉, 整體味道很夾, 令本已很飽的我9秒9把這件份量不小的蕉批幹掉了
今日突然好想食呢度既海鮮蕃茄扁意粉, 就同老公嚟呢度開飯。

嚟到都一如往常要排隊等位, 呢日等了30分鍾才有位
。入座後即order野食, 因為個肚已餓到打鼓
我地點了........

南瓜湯及青豆蓉湯 : 兩款湯都幾好飲