2021-03-24 113 浏览
很久沒有夜晚出外食飯,今個星期天老公建議搵間靚靚哋嘅餐廳食餐飯。作為一個印度媳婦,對印度菜有要求都係好必然的,所以我哋從來唔會去重慶大廈嗰啲,大部份係巴基斯坦人開又扮曬係印度餐廳的地方食。一向知道寶勒巷這條街有很多印度餐廳,所以就鎖定目標,喺呢度搵食。無意中在OpenRice見到呢間餐廳,見到啲相都好OK,於是就決定一次。這餐廳的裝修新淨,而且很有情調,播着柔和英文歌,而且不像一般傳統印度餐廳的裝潢。坐低一陣做開酒店餐飲業嘅老公,已經大讚呢間餐廳打理得很專業。年輕的餐廳經理向我們介紹他們有傳統印度菜, fusion菜,和中東菜。我們點了一個fusion的appetizer,一個 dal makhani,一個 chicken tikka masala,同埋一籃mixed naan。傳統印度菜味道很正宗,我老公非常喜歡,fusion菜很有驚喜,而且presentation很漂亮。唯一嘅問題係價錢略為貴少少,不過其實佢哋portion size都幾大,沒有欺場。其實喺香港的優質印度餐廳,我同老公也試唔少。如果以整個用餐體驗嚟評價,呢間餐廳肯定係排頭一兩位,因為無論環境、服務、食物,我哋也很滿

這餐廳的裝修新淨,而且很有情調,播着柔和英文歌

其實喺香港的優質印度餐廳,我同老公也試唔少。如果以整個用餐體驗嚟評價,呢間餐廳肯定係排頭一兩位,因為無論環境、服務、食物,我哋也很滿意。所以有啲surprise星期日晚上這間餐廳只得零星一兩枱客人。老公同年輕經理爹左兩句,知道原來佢哋開咗幾個月,未投放太多資源係marketing,所以唔係太多人知道呢度。作為食客,我同我老公都希望佢哋可以繼續維持咁嘅水準經營落去,所以就寫返篇食評支持下佢哋!
Pulled  Chicken  Tikka
Pulled  Chicken  Tikka