2018-05-16
好鬼肚餓、咁啱行過見到呢度新開,就一於試新野有午餐,加小食只係 $20(點解我話「只係$20」呢,請繼續睇落去)我要左麻辣牛肉麵(其實又好想試紅燒牛肉麵、話晒第一次食、硬係好似要試下原味咁,但今日忽然好想好想食辣)跟住加 $20 要左個鹽酥雞(小)同凍珍珠奶茶叫完之後再望下個 menu、再追加個椒麻牛肚絲嘩!呢個鹽酥雞(小)一啲都唔小,有6件、每件都有兩啖咁嘅 size,我本來預 $20 都係得兩三粒丁屎咁大嘅雞肉架啫鹽酥雞即炸起、脆得黎唔油、啲雞仲好嫩唔會鞋十十椒麻牛肚絲好好味、好入味(早知個鹽酥雞咁抵食,就唔叫牛肚絲,食晒啲野之後飽到撐住、大滿足)到重頭戲:牛肉麵聞落已經好麻辣先試一試個湯,個湯好濃、好有台灣嘅感覺,重點係我食完唔覺得口乾牛肉好淋,有少許牛筋位,煮得好入味,好正食台灣野又可以無杯珍珠奶茶呢啲珍珠勁有咬口你可能會覺得佢用呢種杯唔環保(佢一拎黎果陣我有咁諗)但後來我發現咁樣剛好畀我呢啲人、食完好飽、飲唔晒杯珍珠奶茶,但可以拎住走,再行住飲臨走差不多 2:30,呢度都有下午茶仲要勁平,一個飯+小食、三款呀+野飲 $32起
跟住加 $20 要左個鹽酥雞(小)同凍珍珠奶茶
叫完之後再望下個 menu、再追加個椒麻牛肚絲
鹽酥雞即炸起、脆得黎唔油、啲雞仲好嫩唔會鞋十十
椒麻牛肚絲好好味、好入味
到重頭戲:牛肉麵
聞落已經好麻辣
牛肉好淋,有少許牛筋位,煮得好入味,好正
食台灣野又可以無杯珍珠奶茶呢
啲珍珠勁有咬口