2018-11-22
1908 浏览
同男友係地獄廚神的超級粉絲,去唔到拉斯維加斯食真人版,就諗住男友生日就去佢新開的餐廳食,感受下地獄廚神出品既美味。由於估計剛開業會有好多fans好似我地咁慕名去食,所以早成個半月book位,務求令男友過勁滿足的生日。Book左7點半,我地早左少少到。點知佢話打比我so many time,所以冇留枱比我,最遲要我地8點半走。What!??? 我個半月前打來book,冇諗過原本miss左2次3字頭打出既電話就會唔留位比我,so funny! 但既然已經來到,又係男友生日,咁都照去朝聖啦!入到去坐唔夠5分鐘,當我地研究緊個menu之際,外國人侍應哥哥問我地想食咩,我地就話諗緊,比d時間我地睇睇。再隔唔夠1分鐘,再拎住疊紙連筆以寫單既狀況再問我地食咩,仲急過澳牛d侍應。見佢咁急落單,咁我地就叫住份28日熟成牛扒,side dish同沙律先。跟住我地見佢出面海邊位勁靚,就問可唔可以轉枱去出面食。經理話冇牌,所以出面唔serve得人。我問佢咁埋單後,可拎住杯酒出去坐嗎?經理就話可以。但其間有3-4枱外國人係出面飲野同食野…原本想叫威靈頓牛扒,但見人地上枱時很大碟,所以改了28日熟成的rib~ey
原本想叫威靈頓牛扒,但見人地上枱時很大碟,所以改了28日熟成的rib~eye,估應有10~12安士左右。幾好食的,都重牛肉味,但同外國食真正的熟成肉質仍差很遠,中間位唔嫩,有點嚡口。
但油鴨脾西瓜沙律個配搭雖怪,但食落卻出奇地夾。
跟住我地賣單時同經理講想之後出去坐,經理就話頭先有少少雨,佢地抹完後就會為我地安排。埋單後等左10分鐘,經理完全冇再理過我地。男友話係咪我地自己就咁拎住杯酒行出去就得? 我話呢度高級扒房,應該佢地會準備好就帶我地出去合適既位置,再等多陣先。
又過多陣,我地又問個外國侍應係咪可以出去住,佢就話我地要坐,外面d位就係抹,我地係咪真係坐。講真,出面本身都有其他外國人坐緊啦,帶我地出去坐有幾難呢?我地答個外國侍應話我地真係想出去坐,佢就走開,冇再理我地。
Feeling sososo bad! 呢間咁既扒房既態度仲差過茶餐廳! Book左枱,打唔到比個客就唔留枱! 想出去坐就唔理人,只比外國人坐!
如果外面淨係比外國人坐,唔該寫明華人不得進入!
討厭! 如果呢篇出唔到街就算,但真心希望餐廳改善態度!