2014-05-19
我成日食飽飯散步時都見呢度排長龍,都知佢一定唔野小,可惜我次次行過都已經食咗飯,所以無試。今日專程行去幫襯,因為天氣熱,個度冷氣不足,所以買返屋企食就最perfect!我其實唔係住附近,行去差不多要15-20分鐘,真係誠意可加,如果試過唔好味,真係會嬲爆,哼!一來一回,終於返到屋企,有得食。我叫咗3餸配米粉,$27。返到屋企,d米粉當然係已經索晒d湯,脹晒,但唔算好難容容,我like。配料我叫咗雞亦、魚蛋、牛肚。數下先:雞亦有兩隻,魚蛋有7粒,牛肚有7條,一條菜,仲附送咗1條豬皮,嘩,真係超級足料!底夠味又唔太咸,有少少辣味醒下胃,米粉索晒d湯之後仲正,雞亦係滷水的,好入味,魚蛋彈牙,咖哩味剛剛好,牛肚都好好味,唔會太淋。食完個麵,唔會覺得好口渴。我覺得車仔麵最緊要係選擇多、足料同湯底好味,呢度真係有過之而無不及,好耐未食過一個咁完滿的車仔麵,真係行咁遠去買都值得