2019-04-19 84 浏览
為了慶祝朋友生日,我們今次去了旺角的御滿屋食放題!一上到樓已經見到好多人排緊隊,好彩之前朋友book咗位!呢度地方都算大,有任食嘅小食同飲品區,亦都有個雪櫃全部都係雪米糍同埋雪條☺我哋坐嘅座位唔算好迫,環境都算唔錯,點食物嘅簿分為兩本,一本主要係壽司、手卷等等,另一本就係一啲熟食同小食。都有唔少嘢食架!首先有刺身,帶子刺身好鮮甜,亦都好厚!大赤蝦刺身亦帶有甜美之餘,咬入口好爽口,仲要啖啖肉!好味!北寄貝就都好爽口!之後有壽司,壽司都有好多款揀,我鐘意食嘅有火炙香葱三文魚腩、蒜香牛油燒赤蝦、忌廉芝士鰻魚卷!火炙香葱三文魚腩好香,火炙之後佢嘅魚油出晒黎!蒜香牛油燒赤蝦嘅蒜味唔會好大,唔會蓋過蝦嘅味道,蝦亦都好爽口!忌廉芝士鰻魚卷入面嘅忌廉芝士好林,為原本普通嘅卷物增加左口感!和風汁牛柳粒嘅牛柳煮得好淋好入味,鹽燒青花魚啖啖肉,外皮燒到好脆!黃金芝士帆立貝係焗帆立貝,配料加埋芝士一齊焗好香👍🏻👍🏻芝麻雞翼炸得好脆,芝麻好香,外脆內嫩!係今晚我最鐘意食嘅食物之一!牛肉烏冬細細碗,但係裏面嘅烏冬都好彈牙,食放題想食一碗烏冬的話,其實呢個份量正好 !食完鹹點仲有甜品,我哋叫咗楊枝甘露、朱古力窩夫、

呢度地方都算大,有任食嘅小食同飲品區,
亦都有個雪櫃全部都係雪米糍同埋雪條☺

之後有壽司壽司都有好多款揀,我鐘意食嘅有火炙香葱三文魚腩、蒜香牛油燒赤蝦、忌廉芝士鰻魚卷!

火炙香葱三文魚腩好香,火炙之後佢嘅魚油出晒黎!

黃金芝士帆立貝係焗帆立貝,配料加埋芝士一齊焗好香👍🏻👍🏻

食完鹹點仲有甜品,我哋叫咗楊枝甘露、朱古力窩夫、同埋每人仲可以揀個movenpick雪糕

楊枝甘露嘅雪糕有好香嘅椰香味,朱古力窩夫嘅朱古力雪糕都好好味,窩夫好熱,配合冰凍嘅雪糕真係好match👍🏻不過要食快啲,如果唔係雪糕就會溶!

食埋個movenpick雪糕就食到好飽!呢個放題有唔少嘅嘢食揀,黎得快之餘都無乜漏單!食物質素都幾好,加埋個movenpick雪糕都抵返晒!😌😌