2006-03-20
回應每日一食- 呢度出名既係車仔麵呀!由於公司係附近,我成日都會幫襯的,同佢地都好熟,有4眼哥哥同肥妹仔(4眼哥哥係咁叫你的),仲有其他阿姐。唔行過呢度都唔覺呢舖既架在,但其實呢間舖成日都迫爆的(lunch time),好多學生妹幫襯。至於你話既twins 介紹,我反而幫襯左咁耐都無留意到。煎讓三寶唔係佢地最拿手的(其實都可以,但問題係成日都係凍的,所以先覺得唔好味)。黎呢度一定要試佢地既車仔麵,真係唔錯的!推介:炸魚皮/牛腩(牛筋好好味- 你可以圈牛腩mark 牛筋,咁就會俾牛筋你架啦) / 雞翼尖/ 雲吞/ 魚肉/ 辣魚蛋/ 豬紅(我唔食的,但同事成日都叫,佢話好味),呢度既油渣麵都好出名(不過我又係唔食),其他送就一般啦。有清湯/ 牛腩汁/ 沙爹汁/ 咖喱汁,我覺得沙爹汁最好,咖喱就辣左少少。除左車仔麵,可以試下"痴"飯,糯米雞之類。lunch 有個set 係柴魚花生粥/ 皮蛋瘦肉粥+ 腸粉/ 炒麵/ 珍珠雞$15 (唔記得而家15 定16),我好多時lunch 叫都無晒珍珠雞,但四眼哥哥好好人,佢俾左肥妹仔電話我,話如果我lunch 黎食,就打俾佢叫佢留俾我。可以試埋呢度既豆漿
除左車仔麵,可以試下"痴"飯,糯米雞之類。
可以試埋呢度既豆漿,我之前講過太甜,佢地改良左,而家好d,但我都係prefer 飲其他野。
佢地做野手腳好快,4眼哥哥仲好鬼玩得,有時會爆笑!