2020-01-08 806 浏览
2019年頭在炮台山店試過燉的湯,幾好喎!於是過幾日就買咗幾套現金劵用。2019年灣仔同佐敦都開咗分店,滿心歡喜可以港九都飲到燉湯在港島中工作的我有日晏晝就行咗去灣仔諗住飲燉湯,點知落單時拎出現金券諗住再補錢,店員就話店舖系統仲未接受到現金劵,只收現金⋯所以手上嘅現金券用唔着😣平時我常常到佐敦店,年尾發現佐敦店也有燉!又拎出現金券諗住飲多兩碗,站在佐敦店諗好飲啲乜,在收銀處預備拎出現金券,一個店員就話依家啲現金券用唔到,原因就係每間分店有佢自己嘅現金卷,啲現金劵唔係所有店共用問我啲現金券喺邊度買就要去返嗰間店用即係我手頭上果疊現金券我必須要去返炮台山店享用⋯氣有點難下⋯⋯最後聯絡back office, 講解我的情況,最後幫我特別安排。今晚再次回到佐敦店,噢😯晚上大約九時所有燉湯已經售罄⋯⋯唯有只係食飯啦!冇湯飲所以決定要食豪啲花膠炆冬菇$199個炆花膠其實喺長沙灣新開嗰時我已經好想試,既然有帶咁多現金券係身,就一於試一次(落單時店員話一個要等15分鐘左右,可以食住其他野先)店員仲提醒我依一個汁超好撈飯醬汁裏面有好多瑤柱絲㗎,所以更美味結果,我淨係撈啲汁已經可以食兩碗飯(即係我要添飯)
2019年頭在炮台山店試過燉的湯,幾好喎!

於是過幾日就買咗幾套現金劵用。

2019年灣仔同佐敦都開咗分店,滿心歡喜可以港九都飲到燉湯

平時我常常到佐敦店,年尾發現佐敦店也有燉!

問我啲現金券喺邊度買就要去返嗰間店用

即係我手頭上果疊現金券我必須要去返炮台山店享用⋯

冇湯飲所以決定要食豪啲

花膠炆冬菇

花膠炆冬菇$199

個炆花膠其實喺長沙灣新開嗰時我已經好想試,
既然有帶咁多現金券係身,就一於試一次

(落單時店員話一個要等15分鐘左右,可以食住其他野先)
店員仲提醒我依一個汁超好撈飯

醬汁裏面有好多瑤柱絲㗎,所以更美味

冬菇炆花膠

結果,我淨係撈啲汁已經可以食兩碗飯(即係我要添飯

蘿蔔炆牛筋腩

除咗冬菇炆花膠之外仲叫咗蘿蔔炆牛腩$45

呢一個都係超好送飯

白蘿蔔好林好入味牛筋腩好林,個汁都係送飯一流

好老實呢一間店嘅食品真係煮得好好

另外仲買咗支樽裝飲品$20