(非会员)
2011-04-29 7 浏览
前日睇完早場, 同媽咪都未係太餓, 咁就諗住慢慢等下 simplylife, 因為媽咪好鍾意呢間, 而我地都好一段時間無食過。但真係等咗好耐, 等等下想放棄, 始終平日一百大元一個的午餐無必要咁等, 反正又一城選擇甚多, 平D嘅有EXP又或者貴D嘅"賣飛佛"樓下間意大利野!! 等左接近40mins(閒日的lunch咋喎,救命!! 仲要已過peak hour ), 終於見有幾枱走, 但就俾排前面幾pair人揀晒D sofa 位...-_-" 明明應該輪到我地 sofa位, 但有人刻意唔入座, 搞到一入就入六枱, 而我哋就非常之好彩地被安排坐走廊位, 此位好比飛機廁所位, 客人職員不停喺你兩邊行過!一坐低已經好想好想走, 家陣呢個位係咪有八折先?!到落柯打嘞, 個waiter 問要唔要飲是日特飲咩"柑桔綠茶" , 本人最怕柑桔的, 第一時間 refuse 了...說要凍檸茶, waiter即刻話要加十蚊! shit! 俾你 fake 左!特飲唔洗加錢, 凍檸茶先要! 如果唔係等左咁咁咁耐, 我真係想即刻走, 好嬲!嘢食嚟講...南瓜湯: 麻麻松露野菌扁意粉: 好食凍檸茶: 麻麻總捨嚟講:

嘢食嚟講...
南瓜湯: 麻麻
松露野菌扁意粉: 好食
凍檸茶: 麻麻
總捨嚟講: D野唔係唔好食, 但要食好嘢都唔係一定要揀你, 又一城好多間都好好食。之前一直覺得呢度個扁意粉好好食, 但我相信呢樣嘢唔足以令我再光顧了。食物資素係緊要, 但環境同服務其實都好重要!如果未試過嘅, 都可以試一次, 試下係唔係物有所值, 我相信同價錢係絕對絕對可以坐得舒服D!

P.S. 食食下個waiter當自己踩板咁飛過, 又食食下話有架BB車要過叫起身借開。OK! NO NEXT TIME!!